Hieronder staan een aantal behandelmethoden kort omschreven

Het werken met de verschillende behandelmethoden
Bij alle behandelingen werk ik met de spiertest. Op deze manier geeft het lichaam zelf aan welke behandelmethode ingezet dient te worden. Hierdoor wordt het beste resultaat verkregen.

Sommige geloofsovertuigingen laten bepaalde behandelmethoden niet toe. Er kan dan gekozen worden om met een specifieke behandelmethode (bijvoorbeeld Reflexintegratie) te werken. Het kan dan wel zijn dat het wat langer duurt voordat hetzelfde resultaat wordt behaald, of dat niet hetzelfde resultaat wordt behaald.

Touch for Health
Een holistische methode die spiertesten gebruikt om te onderzoeken hoe de energie door het lichaam stroomt, waar deze blokkeert en hoe deze blokkades kunnen worden opgelost. Dat laatst kan op veel manieren met behulp van: fysieke houdinganalyse, voeding, emotionele stress reductie, acupressuur, reflexzones, activering van het lymfesysteem en nog veel meer. Hierbij wordt steeds de nadruk gelegd op het bewustwordingsproces, zodat blokkades niet terugkeren.

SIPS (Stress Indicator Points System)
Een methode die werkt met de elektriciteit die we in al onze cellen hebben. Wanneer er is mis is met de stroomsterkte of weerstand, kan de cel zijn werk niet doen. Via deze methode wordt dit hersteld, zodat de cel zijn werk weer kan doen. Binnen de methode worden verschillende weefsels en systemen als spieren, pezen, banden, lymfe, vasculair, peesschede, huid, emotie, zenuwstelsel en retinaculum getest en gebalanceerd.

Biokinetische oefeningen
Een methode die werkt met passieve oefeningen, die worden gebruikt om kinetisch weefsel te balanceren. Dit weefsel kan zwak of te gespannen zijn. Door de afstand tussen de oorsprong en aanhechting van een spier, pees, ligament of fascia te verkorten, krijgt het weefsel de kans om te herstellen.

Tibetaanse energie
Tibetaanse energie heeft te maken met de energiehuishouding van het lichaam. De methode kan worden ingezet bij bijvoorbeeld pijnklachten of slecht herstel van aangedane huid.

Learning Enhancement Acupressure Program (LEAP)
Een methode om in het brein opgeslagen stress op te sporen en op te lossen. Hierdoor kunnen hersenhelften weer goed samenwerken en kunnen de specifieke functies van de hersenkernen hun werk weer doen.
De technieken worden ingezet bij onder andere: spelling, lezen, rekenen, begrip, automatiseren, concentreren, geheugen, hyperactiviteit, stotteren, alertheid, (faal)angst en zo meer.

Stress Release
Een methode om stress, geblokkeerde emoties, onbewust vasthouden van klachten, onbewust tegengaan van verandering en meer op te zoeken en op te lossen.

Zicht op Woordblind
Een methode om concentratiestoornissen, lees- en leerproblemen, spanningen in relatie tot het leren of tijdens het leren te balanceren.

Metaforen
Metaforen zijn figuurlijke uitdrukkingen, zoals ‘ergens onder gebukt gaan’, ‘het hart op de tong hebben’, ‘iets met een korreltje zou nemen’. Ook bewegingen kunnen ergens voor staan. Is bijvoorbeeld je bovenbeenspier, die je helpt je been op te tillen, uit balans, dan zou het zo kunnen zijn dat je moeilijk stappen kunt zetten of dat je misschien wel te grote stappen zet. Metaforen kunnen bij elke behandeling worden gebruikt om meer inzicht in de onbalansen te krijgen, wat de bewustwording stimuleert en tegelijkertijd de energie reinigt en balanceert.

Personality Traits
Een methode om gedragspatronen die gekoppeld zijn aan beperkende overtuigingen of aannames op te zoeken en op te lossen.

Reflexintegratie
(d.m.v. Rhythmic Movement Training (RMT))

Deze methode wordt ook toegepast bij leer- en gedragsproblemen als spelling, lezen, rekenen, begrip, automatiseren, concentreren, geheugen, hyperactiviteit, stotteren, alertheid, (faal)angst en zo meer.
Hierbij worden nog niet geïntegreerde reflexen alsnog geïntegreerd.

Transformerende allergie technieken (TAT)
Technieken om de algehele belastbaarheid van het lichaam te testen en op peil te brengen en om allergieën op te sporen en te transformeren.

Energiecentra
Een methode om verschillende klachten, ontstaan door een verstoord energieverloop op te zoeken en op te lossen. De verschillende energiecentra verzorgen verschillende lichaamssystemen, zoals hormonen, spieren, pezen, meridianen, botten en zo meer.

Zicht op Leefblind
Een methode met heel veel mogelijkheden om vanuit allerlei hoeken blokkades, stress, blinde vlekken of onbewuste patronen te balanceren. De technieken werken in op de diepere niveau’s in de structuur, chemie, psyche en elektromagnetische velden om ons heen.

Centering
Centering gaat over geaard zijn en in je centrum staan. Hoe sta je in het leven? Ben je in staat mee te gaan met de bewegingen van het leven? Of laat je je makkelijk uit het lood slaan?